تصادف سه خودرو در قوچان خراسان رضوی با ۶ مصدوم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ مفقودی در انفجار بندر شهید رجایی عوارض و نشانه‌های زایمان زودرس این را برای شما مشهدی‌ها می‌نویسم دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی تعداد مجروحان انفجار بندر شهید رجایی به ۷۰۰ نفر رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد دادستان کل کشور نسبت‌به انتشار اخبار کذب از حادثه بندر شهید رجایی هشدار داد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تندخویی و تندمزاجی نابود کننده پیوندهای خانوادگی و اجتماعی | سم مهلک یک رابطه وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار برنامه جدید معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برای دبستانی‌ها آمار عجیب ازدواج در ایران؛ زنان متأهل کمتر از مردان! | ۲۵ هزار ازدواج بالای ۵۰ سال
سرخط خبرها

ترکیه یک ماه پس از زلزله | ۴۶ هزار و ۱۰۴ تن جان باختند

  • کد خبر: ۱۵۳۸۴۳
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۲
ترکیه یک ماه پس از زلزله | ۴۶ هزار و ۱۰۴ تن جان باختند
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد: مجموع جانباختگان زلزله اخیر با کانون «قهرمان‌ماراش» در این کشور به ۴۶ هزار و ۱۰۴ نفر افزایش یافت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تمامی آحاد جامعه به همراه دولت ترکیه پس از گذشت یک ماه از وقوع دو زلزله بزرگ در جنوب شرق این کشور به تلاش‌های خود برای بازگرداندن شرایط به روال عادی زندگی در منطقه ادامه می‌دهند.

یک ماه پیش در روز ششم فوریه مردم ترکیه با خبر تلخ وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۷.۸ ریشتر به مرکزیت شهرستان «پازارجیک» استان «قهرمان ماراش» روز خود را آغاز کردند. در ادامه همان روز منطقه شاهد یک زلزله دیگر به بزرگی ۷.۶ ریشتری در «البستان» از توابع همین استان شد.

این زمین‌لرزه‌ها نه تنها در ۱۱ استان ترکیه بلکه در شمال غربی سوریه نیز منجر به تلفات سنگین جانی و مالی شد.

در ادامه همچنین دو زلزله دیگر به بزرگی ۵.۸ و ۶.۴ ریشتر در «هاتای»، مستقل از دو زلزله مذکور در منطقه رخ داد.

از سوی دیگر تاکنون بیش از ۱۳ هزار پس لرزه در این منطقه به ثبت رسید.

فوت بالای ۴۶ هزار نفر در ترکیه

در دو زلزله مذکور ۴۶ هزار ۱۰۴ تن در این ۱۱ استان جان خود را از دست داده و ده‌ها هزار تن دیگر نیز مجروح شد.

شماری از این مجروحان توسط واحدهای امدادی به بیمارستان‌های مناطق دیگر ترکیه منتقل شده و تحت مداوا قرار گرفتند.

نجات حدود ۱۰ هزار نفر از زیر آوار

طی این زمین لرزه‌ها تعداد زیادی از ساختمان‌های مسکونی و اداری خسارات سنگینی را متحمل شده است. بر اساس اعلام وزارت شهرسازی، محیط زیست و تغییرات اقلیمی ۲۲۷ هزار و ۲۷ ساختمان در منطقه تخریب یا دچار خسارت سنگین شده است.

یکی از دشوارترین فعالیت‌های واحدهای امدادگر داخلی و بین‌المللی، نجات زلزله‌زدگان از زیر آوار بود که طبق آمار رسمی نزدیک به ۱۰ هزار نفر از زیر آوار زنده بیرون آورده شدند.

این واحدها به همت تلاش‌های بی وقفه حتی با گذشت۲۶۱ ساعت پس وقوع زلزله‌ها توانستن افرادی را از زیر آوار به طرز معجزه‌آسایی نجات دهند.

تشکیل شهرک‌های چادری و کانتینری

با گذشت یک ماه از وقوع زلزله‌ها یکی از مسائل اصلی و مهم ایجاد شهرک‌های اسکان موقت برای زلزله‌زدگان است. در این زمینه ۳۳۲ شهرک چادری و ۲۰۹ شهرک کانتینری در منطقه برپا شده است.

همچنین شهرک‌های با خانه‌های پیش ساخته فلزی نیز در برخی نقاط در حال احداث هستند.

همدردی و همیاری جامعه بین‌المللی با ترکیه

در این روزهای دشوار جامعه بین‌المللی و به ویژه مقامات کشورها و سازمان‌های بین المللی نه تنها با ارسال پیام‌های تسلیت بلکه با حضور میدانی، ارسال کمک‌های بشردوستانه و اعزام تیم‌های امدادگر و پزشکی در کنار ترکیه ایستادند.

به گفته مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه از ۹۰ کشور ۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد امدادگر به ترکیه آمده و در فعالیت‌های امداد و نجات مشارکت کردند. همچنین ۲۷ کشور ۳۰ بیمارستان صحرایی برپا کردند که از این تعداد ۱۰ مورد به کشورشان بازگشته ۲۰ تیم همچنان به فعالیت ادامه می‌دهند.

حضور میدانی بیش از ۲۲۶ هزار پرسنل در مناطق زلزله‌زده

هم اکنون ۲۲۶ هزار و ۲۸۸ پرسنل شامل تیم‌های امدادگر، پلیس، ژاندارمری، گارد ساحلی در منطقه فعالیت می‌کند. ۱۸ هزار و ۴۸ ماشین سنگین، ۷۵ هواپبما، ۱۰۲ بالگرد به فعالیت خود در منطقه ادامه می‌دهد.

تلاش‌ها برای بازگشت زندگی به روال عادی

هم زمان با پایان عملیات‌های جست‌وجو و نجات در مناطق زلزله زده، مرحله آوار برداری به سرعت و با دقت بالا آغاز شده است. آوارهای ساختمان‌ها پس از جمع آوری شدن به طور مجزا به حومه شهر منتقل شده و در آنجا تخلیه می‌شوند. این کار به این دلیل انجام می‌شود که اگر مالکان واحدها در قید حیات باشند بتوانند به برخی از لوازم شخصی به جا مانده، دسترسی پیدا کنند.

یکی دیگر از موارد مهم در این زمینه بازیافت مصالح ساختمانی به ویژه فلزات است که در دوره بازسازی بناها مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

از سوی دیگر در برخی از این استان‌ها تعدادی از کسبه‌ها مغازه‌های خود را دوباره باز کرده و در تلاش احیای کسب و کارشان هستند.

تمامی آحاد جامعه به همراه دولت ترکیه پس از گذشت یک ماه از وقوع دو زلزله بزرگ در جنوب شرق کشور، به تلاش‌های خود در راستای بازگرداند شرایط زندگی به روال عادی در منطقه ادامه می‌دهند.

منبع: آناتولی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->